Návody a inspirace

Velikonoční věnec z vlny Puffy. Jak si ho vyrobit doma?

Přečtete za 3 minuty

V obchodech se to už hemží velikonočním sortimentem. Pustili jste už jaro do svých příbytků? Pokud jste tak ještě nestihli učinit, máme pro vás tip na dekoraci, kterou si zamilovali zkušené i začínající pletařky. Jak na velikonoční věnec z Puffy vlny?

Velikonoční věnec z vlny Puffy je aktuálním hitem sezóny a můžete si ho snadno vyrobit v pohodlí domova. Puffy vlna si získala kreativce svou jedinečnou strukturou a jednoduchostí, kterou přináší do ručních výtvorů. Je nezbytnou součástí tvorby dětských projektů, bytových doplňků nebo různých sezónních dekorací. Jednou z nich je velikonoční věnec, jehož výrobu jsme si také vyzkoušeli. Jak ho vyrobit?

Pro vytvoření velikonočního věnce si připravte:

  • přízi Alize Puffy Fine (tu s menšími oky)
  • polystyrenový věnec o průměru 20 cm
  • ozdoby na zdobení - saténové stuhy, aplikace, peříčka, dřevěné doplňky
  • tavnou pistoli

Výběr barvy příze a dekorací je na vás, my jsme vše sladili do svěžích jarních tónů. Pokud si vyberete kruh o průměru 20 centimetrů a přízi Alize Puffy Fine, postačí vám jedno klubko (s délkou 14 metrů). Kromě dřevěných dekorací se ke zdobení velmi vyplatí také peříčka.

Pusťte se do toho!

1. Připravte si všechny věci, které budete k výrobě věnce potřebovat.

2. Na začátku udělejte uzel a přízi připevněte k věnci tavnou pistolí. Aby se příze při manipulaci s ní nerozmotávala, můžete ji také zajistit špendlíkem, bude se vám to lépe dařit. Praktický tip: Pro pohodlnější navíjení si přadeno smotejte do kuličky.

3. Přízi postupně omotávejte kolem celého věnce. Práce s ní je snadná a při omotávání můžete hustotu upravovat podle potřeby. Když máte přízi omotanou, udělejte na konci uzel nebo konec přilepte k věnci.

4. Poté následuje zdobení. Vezměte si tavnou lepicí pistoli a připevněte na věnec vybrané ozdoby.

5. Váš velikonoční věnec je připraven! Můžete ho zavěsit například na dveře pomocí saténové stuhy.

Líbil se vám náš velikonoční věnec? Vytvořte si stejný

Věnec z Puffy vlny může být celoročním doplňkem. Styl, barvy a dekorace můžete přizpůsobit ročnímu období. Ať už je to jaro, Vánoce nebo například Halloween.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024