Návody a inspirace

Trendy a inspirace

Háčkování z tričkoviny

Slyšeli jste už o tričkovině? Tato unikátní textilní příze je aktuálním favoritem na poličkách kreativců různého věku i zaměření. Pokud vás láká udržitelná tvorba a chcete jí dát nový rozměr, odstartujte tvořivost s novými barevnými klubky.

Čti více

Která příze je vhodná pro jarní a letní pletení?

Hrubé vrstvení je u konce. Naše šatníky začínají být o něco vzdušnější. Teplé zimní svetry postupně ustupují do pozadí, ale to neznamená, že se musíme úplně vzdát pletení.

Čti více

Barva roku 2024 v ruční tvorbě

Něžná a přitažlivá zároveň. Barva roku 2024 chce spojovat a vytvářet komunity. Jemný broskvový odstín s originálním názvem Peach Fuzz inspiruje náš výběr barev ve světě vln a přízí. Jak tuto barvu zakomponovat do své ruční práce a proč by neměla chybět na vašich jehlicích nebo háčku?

Čti více

Velikonoční dekorace z vlny

Velikonoční dekorace nemusíte kupovat každý rok. Popusťte uzdu své fantazii a vytvořte si originální pletené dekorace. Budete potřebovat trochu zručnosti, kapku trpělivosti, materiál a dobrý nápad. Nevíte, co by to mohlo být? Pojďme se navzájem inspirovat.

Čti více

Certifikované dětské příze

Výběr přízí pro dětské projekty není jen o estetice. Příze, které budou zdobit pletené výrobky pro děti, by měly splňovat vysoké požadavky na kvalitu a zdravotní nezávadnost. Které certifikované příze jsou vhodné pro tvoření pro nejmenší a proč by měly patřit k produktové kategorii s číslem 1?

Čti více

Pletená deka pro miminka

Zahřívá nejmenší a je nezbytnou součástí vybavení pro děti. Pletenou deku pro miminka lze vyrobit různými způsoby. K dispozici je široký výběr materiálů a zapojit se mohou i začátečníci.

Čti více

Která příze je vhodná na podzim a zimu?

Příroda se pomalu ukládá k zimnímu spánku, dny jsou stále sychravější, noci chladnější. Stěhujeme se do interiéru a věnujeme se více svým koníčkům. Pletení a háčkování bylo vždy spojováno s chladnými měsíci. Ať už jste začátečníci, nebo tvoříte už déle, máme pro vás praktického průvodce. Jakou přízi zvolit pro podzimní a zimní pletení?

Čti více

Rozčesávací šňůry pro váš nový projekt

Husté střapce, které dodají macrame tvorbě dokonalý výsledek. Pokud vás láká uzlíková technika, neměl by ve vaší kreativní poličce chybět rozčesávací motouz. Jak se v nich vyznat a čím je doplnit? To vám prozradíme v dnešním článku.

Čti více

Módní ucha na kabelky

Na první pohled jsou nenápadná, ale nakonec dodají vašemu doplňku ten správný šmrnc. Ucha na kabelky promění vzhled výsledného výrobku v opravdový originál. Vyberte si své oblíbené, tyto jsou naše.

Čti více

Moderní výšivka dutou jehlou

Jednoduchá, efektní a cenově dostupná pro každého. Dutá jehla mění pohled na tradiční vyšívání. Tato technika si našla příznivce napříč všemi věkovými kategoriemi. Jak se vytvářejí 3D dekorace a proč záleží na výběru materiálu?

Čti více

Pouzdra a tašky na pletací pomůcky

Jsou nezbytnou součástí našich tvůrčích chvil a hrají velkou roli při vytváření pletených výrobků od základu. Jehlice a háčky odvádějí kvalitní práci, a proto si zaslouží příkladnou péči. Jak své náčiní ochránit? Vyberte si správné pouzdro nebo organizér pro své jehlice a háčky.

Čti více

Vlna a příze - jaký je mezi nimi rozdíl

Svět galanterie je bohatý na vlákna různých druhů. Přírodní, umělá, smíšená, ta hřejivá, ale i recyklovaná. Znamenají příze a vlna totéž, nebo jde o dva různé pojmy?

Čti více
  • 1 1 / 4
  • 2
  • 3
  • 4
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024