Blog

Háčkované stolování

Přečtete za 3 minuty

Udržitelný způsob tvorby, který si zamilovala i mladá generace. Zkusili jste háčkování přenést do přípravy stolování? Noezon vás naučí, jak na to! Háčkovaný podnos čeká na své první aranžmá.
<>

Háčkování s tričkovinou

V dnešní inspiraci budeme pracovat s prémiovou textilní přízí Natana. Její vlastnosti oceníte při tvorbě výrobků do interiéru i exteriéru. Je pevná a ideální pro výrobky, které se budou často používat nebo budou vystaveny zátěži (například háčkované košíky).

Pokud máte rádi eleganci, jednoduchost a chcete vytvořit uvolněnou atmosféru, vybírejte z pastelových odstínů. Levandulová barva přinese kousek Provence přímo na váš stůl. Působí romanticky a elegantně zároveň.

Na háčkovaný podnos potřebujeme:

  • Natana tričkovinu
  • dřevěné dno ve tvaru obdélníku (my jsme použili 25 x 35 cm)
  • háček (7 mm)

Postup

1. Háčkovat začínáme ve středu delší strany dřevěného dna.

2. Tričkovinu si provlečeme zespodu a uděláme pevný sloupek. Následně uděláme 1 řetízkové očko a pokračujeme do druhé dírky dna krátkým sloupkem. Pomocí krátkého sloupku obháčkujeme celé dno.

3. Do rohů dna se háčkují 3 krátké sloupky – v tomto případě byla však tričkovina přihrubá, proto jsme do rohu háčkovali takto: krátký sloupek, řetízkové očko, krátký sloupek. V následujícím řádku jsme v rozích háčkovali 2 krátké sloupky (střední jsme udělali do řetízkového očka).

4. Po dokončení posledního krátkého sloupku si potáhneme tričkovinu, abychom měli delší očko, které přetáhneme přes první řetízkové očko směrem dozadu. Háček píchneme přímo do středu prvního krátkého sloupku (do středu Véčka), nabereme si tričkovinu na háček a přetáhneme dopředu, následně si na háček vrátíme očko, které jsme protáhli dozadu a přes obě očka protáhneme tričkovinu – dokončíme jako krátký sloupek. Pokračujeme krátkým sloupkem, přičemž háček stále píchneme do středu V-éčka. Můžeme dělat klasický krátký sloupek nebo si očka otáčet, abychom dosáhli rovné V-éčka. Takto uděláme 2 řádky.

5. Nakonec podnos obháčkujeme pevnými sloupky dokola. Odstřihnutý konec tričkoviny si zakamuflujeme přetažením přes pár oček, následně odstřihneme. Hotovo!

Noezon inspiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024