Blog

Kytice z vlny. Dárek ke Dni matek nejen pro vášnivou pletařku

Přečtete za 3 minuty

Šperky a čokoláda jsou klasika, která nikdy nezklame. Pokud však hledáte opravdu výjimečný dárek pro maminku k nadcházejícímu svátku, ponořte se do následující inspirace. Vytvoříme pro vás originální kytici z vlny protkanou pořádnou dávkou lásky.

Mnoho maminek stále vlastní kouzelnou krabičku, do které ukrývají ručně dělané radosti od svých ratolestí. Tyto věci mají přidanou hodnotu, která se nedá vyčíslit. Proto jsme se rozhodli jít stejnou cestou. Vítejte na dnešní kreativní dílně NOEZON. Den matek je za dveřmi, pojďte s námi vytvořit překvapení pro tu vaši. Kytice z vln potěší nejen vášnivou pletářku.

Na kytici pro maminku budete potřebovat:

  • přízi na pletení (my jsme použili 7 klubíček od YarnArt Jeans)
  • rovné jehlice
  • ozdobný papír
  • sušené a umělé květiny na ozdobu
  • nůžky
  • stuhu nebo provázek na svázání jehlic k sobě

Jak na to?

1. Shromážděte si všechny věci, které budete potřebovat k výrobě dárku. Nosným prvkem kytice jsou bezesporu klubka. Počet kusů je na vás, pro lepší manipulaci při tvorbě však doporučujeme zvolit maximálně 10 klubek. Výběru barev se meze nekladou, náš kreativní tým se rozhodl pro dominantní fialovou. Zbytek jsme doplnili žlutou a bílou.

Náš tip: Na kytici nemusíte použít jen nová klubíčka. Máte-li doma zbytky vln, které si nenašly své místo, můžete je zakomponovat do tohoto dárkového projektu.

2. Když máte vše připraveno, začněte s napichováním vln. My jsme zvolili 30 centimetrové jehlice. Pokud byste použili jiný druh vlny s menším klubíčkem, vystačili byste si is kratšími jehlicemi. Etikety z vln jsme neodstraňovali úplně, pouze jsme je přesunuli na dolní část (ve finálním výsledku ji není vidět). V případě, že se vaší mamce barevné odstíny zalíbí, může si pořídit stejné podle čísla, které se nachází na štítku.

3. Pokud jste zvládli druhý krok, připravte si ozdobný papír, do kterého kytici zabalíte. Zvolte silnější papír, aby se při práci netrhal. Nastříhejte 3 - 4 stejně velké čtverce, které přeložte a naaranžujte kolem kytice.

Náš tip: Chcete, aby špejle lépe držely pohromadě? Svažte jehlice k sobě stuhou nebo provázkem až po napíchání vlny na špejle.

4. Nakonec přijde na řadu zdobení. Vyberte si sušené a umělé květiny a můžete začít zdobit.

5. Kytice z vln je připravena k darování. Děkujeme, že spolu s námi probouzíte tvořivost!

Pro zdobení můžete také použít:

Noezon inspiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024